História značky Adidas

Ako začiatok značky Adidas sa datuje rok 1920, kedy si Adolf Dassler (prezývaný Adi) postavil svoju prvú skromnú dielu v matkinej bývalej práčovni. Skonštruoval stroj, ktorý poháňal vlastnou silou a využíval ho k zaobľovaniu rohov na podrážke. Po štyroch rokoch sa dali veci do pohybu a Adi sa spolu s bratom Rudolfom dostáva do vedenia prvej továrne registrovaných pod menom "Dassler Brothers Shoe Factory". Firma zamestnávala 25 pracovníkov, ktorí dokázali denne vyrobiť 100 párov topánok. V roku 1927 si Dasslerovci prenajímajú vyššie spomínanú továreň a opäť zvyšujú výrobu v čase, keď ostatné továrne krachujú.

Prvý medzinárodný úspech sa uskutočnil na Olympijských hrách v Amsterdame v roku 1928. Adolf Dassler tu predviedol topánky, ktoré vymyslel a vynašiel.

Rok 1948 sa stal dramatickým rokom. Adolf a Rudolf Dasslerovci sa rozdelili a každý na vlastnú päsť rozbieha vlastnú firmu. Adolf Dassler zakladá firmu ADIDAS, Rudolf Dassler zakladá firmu PUMA. V auguste roku 1949 je spoločnosť "Adolf Dassler Adidas Sport schoes" oficiálne zaregistrovaná. Značka s tromi pruhmi sa čoskoro stane jednou z najznámejších na svete. V roku 1954 vyhráva Nemecký národný tím nad favorizovaným Maďarskom vo finále svetového šampionátu vo futbale a stáva sa prvým šampiónom. Adidas v tomto roku uvádza prvú líniu športového oblečenia.
Nasleduje nevídaný obrovský vzrast predaja o viac ako 45%. Početné inovácie Adiho Dasslera sú správnou cestou k úspechu. A Adidas pokračuje v zvyšovaniu produkcie a teší sa celosvetovému úspechu až do dnes.